L’Ajuntament de Barcelona convocarà “en els propers dies” la seixantena de famílies que treballen al Mercat de l’Estrella per oferir una proposta d’ubicació on traslladar l’equipament, mentre s’hi realitzen obres estructurals de rehabilitació. Així ho ha assegurat l’alcaldessa, Ada Colau, davant la pregunta d’ERC al plenari municipal de novembre.

Estudi contra rellotge

L’alcaldessa ha reiterat que la decisió de no col·locar finalment la carpa provisional del Mercat de l’Estrella als Jardins del Baix Guinardó es va donar per l’oposició del veïnat de l’entorn, que era contrari a la tala d’arbres i a perdre part del llac de l’espai. “Segur que el mercat no volia anar on hi ha un fort rebuig veïnal”, ha afirmat. “De seguida es van reunir totes les àrees per explorar ubicacions possibles i alguna de nova contra rellotge”.

Tot, assegura, amb la intenció de satisfer paradistes, clientela i veïnat.

Cap novetat sobre el calendari

Ara bé, més enllà de la propera convocatòria dels paradistes per explicar l’opció o opcions trobades, Colau no ha aclarit si hi ha cap calendari previst fins ara, que ja es coneixia, fins i tot l’aspecte de la carpa provisional.

En aquest sentit, ERC ha demanat que no es retardi tant perquè el trasllat del Mercat de l’Estrella no arribi quan acabin les obres del carrer de Pi i Margall.