El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha justificat des del Mobile World Congress la plantada del president de la Generalitat, Quim Torra, al rei durant el congrés. Tot i que van arribar junts a la inauguració oficial, Torra va abandonar la comitiva de Felip VI, Pedro Sánchez i Ada Colau quan es dirigia a l’estand d’Espanya.

Maragall creu que el gest de Torra escenifica la “doble agenda” dels partits sobiranistes: “No podem deslligar-nos d’esdeveniments com el Mobile […] però això no vol dir que siguem vassalls ni que ens hàgim d’agenollar“. El republicà assegura que cal forçar “un canvi d’actitud de l’Estat” pel que fa al conflicte polític amb Catalunya.

Manuel Valls, candidat de Valls BCN 2019 a l’alcaldia, també s’ha referit a la polèmica de la inauguració. En aquest cas, però, l’ha criticada i ha lamentat que, juntament amb l’alcaldessa, Colau (que no va anar al besamans del rei), suposi un dany: “L’aliança entre el populisme i el nacionalisme pot danyar la vida dels barcelonins en tots els àmbits, sobretot l’econòmic”, ha dit a les portes del recinte firal de la Gran Via.