El guanyador de les eleccions municipals del 2019 a Barcelona, Ernest Maragall, ha explicat aquest dimarts que ja ha “iniciat converses” amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya per explorar un possible “acord d’investidura” com a alcalde de Barcelona.

“Ahir [dilluns] vaig convocar Colau i Artadi. Hem establert unes dates i hores de reunió, demà mateix, primer amb Elsa Artadi i després amb Ada Colau”, ha anunciat Maragall. La ronda de contactes amb les dues formacions tindrà lloc aquest dimecres a la tarda (no se n’ha concretat l’hora ni el lloc) i per part d’Esquerra l’equip negociador estarà encapçalat per Robert Fabregat.

La intenció de Maragall és seduir Ada Colau i Elsa Artadi amb una proposta alhora “progressista i republicana” basada en els dos grans eixos que ERC ha exhibit durant tota la campanya: d’una banda, la transformació i el progrés social i, de l’altra, la defensa dels drets i llibertats i la necessitat d’un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

El candidat d’ERC s’ha mostrat convençut que tant BComú com JxC poden estar d’acord amb aquestes prioritats i que un acord a tres bandes és possible. “No crec que Junts per Catalunya no estigui d’acord amb la lluita contra les desigualtats”, ha dit Maragall, “ni que Barcelona en Comú no ho estigui amb la defensa de la llibertats dels presos i d’un referèndum”. Per això ha valorat que “no té sentit una exclusió mútua i apriorística” entre les dues formacions.

Maragall ha afirmat que “anirem a totes” per fer possible l’acord d’investidura, i ha admès que si no és possible, serà complicat evitar que ERC hagi de plantejar-se una “governança en solitari”.

Visita a Forn a Soto del Real

Maragall ha anunciat que aquest divendres visitarà el cap de llista de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, a la presó de Soto del Real, per abordar també amb ell el possible suport de JxC a la seva investidura com a alcalde.