Una de les moltes dades curioses que ens deixen les eleccions municipals del 2019 a Barcelona són aquells districtes on una mateixa força s’ha imposat a la totalitat dels barris. Això només ha passat a dos districtes: ERC ha aconseguit ser la primera força als sis barris de l’Eixample i el PSC ha aconseguit el primer lloc als 13 barris del districte de Nou Barris.

 

L’Eixample, el districte amb més electors

La victòria d’ERC a la ciutat no s’explica sense els bons resultats en els sis barris que formen l’Eixample, el districte amb més electors de la ciutat i on diumenge va votar gairebé el 70 % del cens, la qual cosa equival a 129.324 votants. Els republicans s’han imposat a tots els barris del districte, i en cinc han deixat en segona posició el PSC: ERC ha guanyat els socialistes a la Nova Esquerra de l’Eixample (25,6 %), l’Antiga Esquerra de l’Eixample (24,1 %), Sant Antoni (26,8 %), el Fort Pienc (25,1 %) i la Sagrada Família (27,5 %), el barri on els republicans han obtingut major percentatge de vot. A la Dreta de l’Eixample, Junts per Catalunya és segona força, a quasi cinc punts dels republicans.

Nou Barris, feu del PSC

Una altra de les dades curioses de la jornada electoral és la recuperació del PSC com a primera força al districte de Nou Barris, una victòria que el PSC ha aconseguit als 13 barris del districte. En 12 d’aquests barris la pugna ha estat entre el PSC i BComú i només a Vilapicina i la Torre Llobeta la segona posició l’ocupa ERC. Els majors percentatges de vot socialista han estat a Ciutat Meridiana (41,2 %), Torre Baró (37,5 %), les Roquetes (35,3 %) o Verdum (34,2 %). Els percentatges més ajustats s’han donat a Vilapicina i la Torre Llobeta (25,9 %) i a la Guineueta (28,3 %).

Altres districtes

L’Eixample i Nou Barris han estat els únics districtes que s’han decantat íntegrament cap a una formació política. També hi ha estat a prop el districte de Gràcia, on tots els barris s’han decantat cap a ERC excepte la Vila de Gràcia, on han guanyat els comuns. El districte de les Corts també ha estat de majoria republicana excepte el barri de Pedralbes, on ha guanyat Ciutadans. Consulta els resultats de les eleccions municipals, barri a barri.