ernest maragall via laietana

El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, s’ha compromès a “esborrar la petja de Franco” que, diu, es manté a la ciutat. Des del davant de la comissaria de la Policia Nacional a la via Laietana, el republicà ha reclamat “la mínima dignitat democràtica” al Govern espanyol, a qui ha acusat de “no immutar-se quan sent parlar de tortura i repressió”.

De fet, Maragall ha carregat contra la fins ara delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay, que és número dos a la llista de Jaume Collboni per al PSC. Li ha retret que “es negui absolutament” a reconvertir la comissaria de la via Laietana en un centre de memòria, una petició que ja ha fet Esquerra els últims anys. A banda d’aquesta comissaria, Ernest Maragall també ha posat sota el focus altres edificis policials i militars de l’Estat, com la caserna del Bruc (a Pedralbes) o la Capitania General (al Gòtic).

Hi insistim i ho farem: esborrarem la petja de Franco de la ciutat. Hem de recuperar la nostra dignitat”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia

Maragall, acompanyat de Capella i Rufián

Ernest Maragall ha fet les declaracions acompanyat de la número tres a la seva llista, Ester Capella, i de l’alcaldable republicà a Santa Coloma de Gramenet, Gabriel Rufián. Ho ha dit el mateix dia que s’ha fet pública una enquesta encarregada per Esquerra que fa Ada Colau guanyadora, empatada en número de regidors amb Ernest Maragall i Xavier Trias.