El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, s’ha compromès a revertir la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal perquè “parteix la ciutat en dues parts”. “El tramvia de la Diagonal ha d’anar fora; si Barcelona ara és un caos, serà inimaginable”, ha sentenciat Sirera en un col·loqui al Cercle Eqüestre, en què ha apuntat que aquesta obra tindrà “una afectació semafòrica brutal” als carrers que creuen al Diagonal.

La primera fase de la unió dels tramvies, entre Glòries i Verdaguer, està previst que entri en funcionament el març del 2024 i per a la segona fase fins a Francesc Macià ja s’està redactant el projecte. Sirera ha criticat que el candidat de Junts, Xavier Trias, no vulgui revertir les obres en marxa i ha dit que aturarà i estudiarà totes les superilles fetes i que si cal eliminar-ne alguna no li “tremolarà la mà”. Pel candidat del PP, les superilles generen “una ciutat de primera i una de segona”.

No sap qui serà el seu número dos

En plena precampanya per a les eleccions municipals 2023, Daniel Sirera ha revelat que encara no sap qui serà el seu número dos a la llista del PP. “Tinc una gran banqueta de gent que podria ser-ho”, ha ironitzat Sirera, que ha dit que farà una llista “equilibrada i amb capacitat per governar”, sense descartar que hi pugui haver independents, i que tots els noms de la candidatura, de l’1 al 41, podrien ser el número dos.

El candidat dels populars veu complicat ser alcalde en aquestes eleccions, però ha dit que aspira a ser-ho “d’aquí a quatre anys”. Ha demanat als votants de Vox, Ciutadans o Valents que el votin a ell perquè, segons les enquestes, aquests partits no tindran representació a l’Ajuntament. Sirera ha dit que Pasqual Maragall va ser “un bon alcalde” i que se sent “hereu d’aquella manera de fer política, parlant amb tothom”.

Als turistes, “catifa vermella i banda de música”

Al col·loqui, Daniel Sirera ha dit que és “molt fan que Barcelona sigui una ciutat turística” i que als turistes se’ls ha de posar “catifa vermella i banda de música”. El candidat del PP ha assegurat que si és alcalde, farà una campanya per explicar que els turistes són bons i ha apostat perquè “s’escampin per Barcelona com una taca d’oli”.

En clau econòmica, ha proposat crear una aplicació perquè qui sol·liciti una llicència d’obres pugui fer-ne seguiment.