El president del Grup Municipal d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat que la violència d’aquests dies a Barcelona “sembla importada per l’Estat”. “Hem d’exigir que el diàleg substitueixi una violència que sembla importada pel mateix Estat espanyol“, ha dit el republicà en declaracions a betevé. En aquest sentit, Maragall ha deixat clar que hi ha escenes violentes que no pot compartir.

Pel que fa a l’acció policial, Maragall considera que no està correctament coordinada. “S’estan emprant instruments i protocols inadequats, tenim centenars de ferits”, ha dit, tot i que ha evitat en tot moment responsabilitzar de les accions el conseller d’Interior, Miquel Buch.

Maragall demana a comuns i socialistes que s’adrecin a Madrid

En declaracions a betevé, Maragall també ha dit que l’Ajuntament pot fer molt més. “A la suma de socialistes i comuns se’ls pot exigir que s’adrecin al seus propis partits a l’espai polític a Madrid, per exigir responsabilitat i represa del diàleg”. Per Maragall, Colau i Collboni estan obligats a actuar “si els preocupa la violència”.

A més, Maragall ha criticat l’alcaldessa per no assistir a la reunió d’alcaldes d’aquest dissabte. “Em sembla que la visió del que vol dir responsabilitat institucional manca en Colau”. Per això li ha exigit fer una reunió que concentri tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament i demostrar una “implicació institucional i responsable”.

Justament aquest dissabte a la tarda, el republicà a través d’una carta, ha condemnat “explícitament” la violència que s’està vivint a Barcelona com resposta a la sentència i ha assegurat que són unes imatges que “no poden ser acceptades“. A més ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que s’impliqui més en la resolució del conflicte.