El regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha volgut agrair personalment la feina de la policia després dels aldarulls de la nit de divendres. Acompanyat de la regidora Eva Parera han visitat aquest dissabte al matí la prefectura de la via Laietana.

En declaracions als mitjans, Valls ha explicat que ha pogut parlar amb molts veïns les darreres hores i assegura que “hi ha molta tristesa i molta preocupació”, i que molta gent va passar “molta por”. En aquest sentit, l’ex-primer ministre francès diu que l’alcaldessa Ada Colau “no pot ser equidistant” i no pot dir que “la justícia és injusta” quan parla de la sentència del judici del procés.

“Colau té la responsabilitat d’una gran ciutat que avui està en foc”, ha sentenciat Valls. Adverteix a l’alcaldessa que vagi amb compte perquè a Barcelona “hi ha odi” i la gent s’està enfrontant. També ha anunciat que en el proper plenari demanaran al govern municipal una avaluació del cost que té per a la ciutat tot el que està passant.

Precisament aquest dissabte al matí l’alcaldessa, Ada Colau, ha felicitat la tasca dels serveis municipals per retornar la ciutat a la normalitat i ha assegurat que la situació que s’ha viscut aquests últims dies “no pot seguir així“.

“No hi haurà independència, ni referèndum, ni amnistia”

Valls també ha enviat un missatge al moviment independentista que considera que ha de dir “prou” perquè “no hi haurà ni independència, ni referèndum, ni amnistia”. Pel líder de Barcelona pel canvi, la única solució política que hi ha és respectar les lleis i la Constitució. “Els independentistes han fracassat i ho han d’acceptar”, afirma.