El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha fet gala de tenir com a números dos i tres Elisenda Alamany i Ester Capella a la llista per a les eleccions municipals del 2023. “La triple E: Elisenda, Ester i Ernest, que també pot ser èxit, esperança i empenta”, ha dit Maragall, que s’ha mostrat convençut de tenir “el millor equip per guanyar i governar Barcelona”.

Tant Alamany com Capella han dit que es deixaran la pell perquè Maragall sigui alcalde. L’alcaldable republicà ha assegurat que la regidora Elisenda Alamany “s’ha guanyat a pols” continuar com a número dos a la llista: “Fa política amb majúscules”. De Capella, que va ser regidora entre el 2007 i 2011, ha dit que està “més que acreditada” per la seva trajectòria política (també va ser consellera de Justícia) i capacitat de gestió.

Alamany: “L’única opció de futur és ERC”

La número dos de Maragall, Elisenda Alamany, ha dit que ha acceptat repetir per “deixar enrere governs de reacció i donar pas a governs que donin resposta a tota la ciutat”. La regidora ha afirmat que el 2015 la ciutadania va dir “no a Trias” i el 2019 van dir “no a Colau”: “L’única opció de futur és ERC”. Alamany ha dit que els republicans no posaran en venda la ciutat ni la tancaran per protegir-la, en al·lusió a Trias i Colau.

Capella: “Roda el món i torna al Born”

Per la seva banda, Ester Capella ha fet servir l’expressió “roda el món i torna al Born” per exemplificar el seu retorn a la política municipal després del “coneixement adquirit” la conselleria de Justícia. Capella ha denunciat el “tripijoc” per desbancar Maragall de l’alcaldia el 2019 i ha explicat que, de moment, mantindrà el càrrec de delegada de la Generalitat a Madrid perquè “és perfectament assumible la feina i encarar la campanya”.

Ernest Maragall també s’ha referit a la denúncia que va posar a títol individual pels cartells amb referències a l’Alzheimer, la malaltia que pateix l’exalcalde Pasqual Maragall, germà del candidat republicà. Ha dit que no li consta que ERC n’hagi presentat una altra i que confia que la denúncia serveixi per identificar de forma ràpida els responsables i “qui ho va dissenyar i qui ho va pagar”.