La partida de 15 milions d’euros que l’Ajuntament preveu destinar aquest 2016 a les obres de l’L10 del metro ja van acostar Esquerra al “sí” a la modificació pressupostària que ha plantejat el govern. Alfred Bosch ha concretat que pel 2017 es preveuen 23 milions d’euros i de cara a 2018, sis milions més. Diners que han de servir per obrir, com a mínim, dues estacions al passeig de la Zona Franca, tot i que el calendari encara s’ha de determinar.

Bosch ha justificat el vot favorable després d’haver aconseguit nous compromisos del govern. D’una banda, han esgarrapat 3,4 milions d’euros per “accelerar” les obres del Mercat de Sant Antoni perquè pugui obrir la tardor de 2017, la data que ja preveia el govern. També s’han assegurat que a l’abril es puguin aplicar les bonificacions de la T-Jove als joves de 15 anys que Bosch i Ada Colau van pactar al desembre i que encara no s’han fet efectives. A més, la modificació pressupostària inclou 1 milió d’euros en ajudes als comerços emblemàtics i un altre milió per a l’expropiació de la Torre Garcini.

El líder municipal d’ERC ha qualificat de “fet històric” l’aportació municipal a les obres del metro, però ha avisat que els republicans posaran sobre la taula noves demandes per mantenir el vot a favor a l’aprovació definitiva. “Estem en una posició en la qual creiem que podem fer tota la pressió raonable que es pugui fer i la farem”, ha dit Bosch. El suport d’Esquerra a la modificació pressupostària se suma al “sí” ja anunciat del PSC i la CUP, que faran prosperar aquesta votació.