Des del PSC, la regidora Montserrat Ballarín ha anunciat el vot favorable dels socialistes a la modificació pressupostària perquè han pactat amb l’equip de govern 43 milions d’euros d’inversions per a vies com la ronda de Dalt, l’avinguda Meridiana o el carrer de Pere IV. Ballarín ha remarcat que aquest vot no predetermina el “sí” definitiu als pressupostos de 2016 i que el suport no té res a veure amb la possible entrada al govern del PSC.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona, María José Lecha, ha expressat també el vot favorable a la modificació, però ha assegurat que volen incorporar més propostes “perquè hi hagi un gir cap a l’esquerra”. El portaveu del Grup Municipal d’ERC, Jordi Coronas, no ha donat a conèixer quin serà el vot definitiu de la formació republicana però ha assegurat que es troben “a prop” del “sí”. Ha confirmat que hi ha una partida de 15 milions d’euros per fer arribar el metro als barris de la Marina, amb un compromís d’inversió de fins a 44 milions d’euros en tres anys.

CiU alerta que les finances municipals estan “en perill”

La regidora de CiU, Sònia Recasens, ha dit que la modificació de crèdit és “un pedaç que consagra un nou fracàs” del govern municipal. L’exresponsable de l’àrea econòmica ha assegurat que es pretén deixar la caixa “a zero” i “dependre dels bancs”. Des del PP, el regidor Xavier Mulleras ha dit que la modificació del pressupost s’ha fet amb opacitat i sense la participació dels districtes i que es tracta “d’un retorn al tripartit”. En un comunicat, la presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha dit que l’operació financera és “un pedaç sense detalls que incrementa la despesa injustificadament”.