El pressupost de 2016 no va començar, precisament, amb bon peu. En plena precampanya de les generals, al novembre, el govern va retirar els comptes de la Comissió d’Economia per falta de suports. Les negociacions amb els partits d’esquerres es van posposar després de les eleccions i s’han intensificat les últimes setmanes. Ara ja no es parla de pressupost sinó d’una modificació de crèdit, un mecanisme més ràpid d’aprovar i aplicar.

En els darrers dies hi ha hagut intents fallits per tancar un acord i votar-lo en una comissió extraordinària. La Comissió d’Economia prevista pel dimarts 22 és ara una de les dates que està sobre la taula per aprovar inicialment la modificació de crèdit. De fet, aquesta cita pot actuar com a accelerador de les negociacions. Per poder portar l’expedient a votació, convé que es tanqui un acord aquest divendres com a molt tard.

ERC admet que no està lluny de l’acord però que encara no donen un “sí” definitiu. Entre les condicions hi ha reservar una partida per a l’L10 del metro i que es compleixin els acords ja pactats com el de la T-16El PSC manté converses amb el govern per al pressupost, encara sense acord, i, en paral·lel, per a una possible entrada a l’executiu. També la CUP negocia el suport als comptes i posa com a condicions punts en comú entre el seu programa electoral i el de l’equip d’Ada Colau.