La Comissió d’Economia i Hisenda de dimarts vinent debatrà aquest punt amb l’objectiu que es pugui iniciar el tràmit, i així efectuar aquesta modificació per apropar el pressupost vigent a la proposta presentada pel govern de Barcelona en Comú el mes de novembre. Aleshores, l’executiu no va poder tirar endavant els canvis per falta de suports, però ara confia a arribar a bon port. De fet, el govern municipal assegura que continuarà les converses amb els grups d’esquerres (ERC, PSC i la CUP) per poder concretar una entesa de cara a l’aprovació definitiva prevista pel ple de finals d’abril.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, creu que la proposta “no qüestiona les finances” i que l’Ajuntament podrà fer front a les factures dels proveïdors. Pisarello ha reconegut que l’executiu ha fet “tot el que havíem de fer” per tal que els partits d’esquerres amb qui s’ha negociat “se sentin còmodes”. El primer tinent d’alcalde ha explicat que s’ha optat per una modificació de crèdit per buscar “el camí més curt” de cara a tenir un pressupost similar al que es volia aprovar pel 2016.

Dels 366,6 milions d’euros de la modificació de crèdit, 91,4 corresponen a moviments entre partides del pressupost prorrogat a la nova proposta. La resta, 275,4 milions d’euros, suposen un increment net del pressupost, de manera que les despeses corrents per a 2016 s’incrementen fins als 2.144,3 milions i les inversions arriben als 405,1 milions d’euros. Gerardo Pisarello ha explicat que l’augment de la despesa repercutirà en els serveis socials i les polítiques d’ocupació i habitatge.