Ho va anunciar el conseller de Salut, Antoni Comín, durant una visita ahir a l’Hospital Vall d’Hebron en què també va aclarir que el pla de millores està previst que s’allargui entre 2016 i 2017. Algunes de les actuacions estaran enllestides d’aquí a uns mesos, com el nou bloc quirúrgic, que inclourà 19 sales d’operacions i que entrarà en funcionament després de l’estiu.

Entre altres millores confirmades, s’incorporaran 36 llits a la Unitat de Cures Intensives (UCI) i 19 boxs a la Unitat de Reanimació (REA). Uns equipaments que es podran fer servir a principis de l’any vinent.

El conseller de Salut també ha anunciat que es volen traslladar les consultes externes a un nou edifici que se situaria al mateix passeig de la Vall d’Hebron, però a l’altra banda de la ronda de Dalt. Aquesta mesura agilitzaria la feina del professional mèdic, però de moment és només una declaració d’intencions. Comín ha assegurat que en breu s’encarregarà el projecte executiu i que tot “depèn del pressupost” de 2016, en espera que l’aprovi el Parlament.

El Departament de Salut també vol renovar els equipaments tecnològics d’altres centres de salut i hospitals de Catalunya. Per això s’està analitzant un pla d’inversions per valorar quines són les mesures “més urgents i imprescindibles”.