Mentre el rei Felip VI entregava els premis de la Fundació Princesa de Girona al Palau de Congressos de Barcelona, ERC celebrava aquest dilluns al vespre un míting de campanya a l’Auditori de Girona, l’emplaçament on fins ara se celebrava aquesta cerimònia. Precisament el monarca ha estat el blanc de les crítiques dels republicans, que consideren que representa una institució “caduca i antidemocràtica”. El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha advertit a l’acte Felip VI: “Sempre que s’atreveixi a anar a Catalunya, els catalans li direm que no tenim rei”.

Torrent ha assegurat que “no reconeix” l’autoritat de Felip VI pel discurs del 3-O, en què ha considerat que va “avalar la violència policial contra ciutadans durant l’1-O” i ha plantejat que la independència de Catalunya és una “oportunitat” per desfer-se de la monarquia i del seu “nexe històric amb el franquisme”.

Dolors Bassa: “És l’hora de refer ponts”

Al seu torn, el candidat, Gabriel Rufián, ha situat Esquerra com “l’únic obstacle que hi ha entre el PSOE i una gran coalició”, en referència a un possible pacte entre el PP, Ciutadans i Vox. També al míting de les eleccions generals del 2019 hi ha hagut espai per sentir una gravació de l’exconsellera republicana empresonada Dolors Bassa, que ha demanat persistir per aconseguir que l’Estat segui a negociar: “Ara és l’hora de la política, és l’hora de tornar a refer ponts”, i ha afegit que és necessari aconseguir negociar perquè els republicans, ha dit, mai se n’han aixecat.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”Eleccions del 10-N” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]