Reunió entre PSOE i ERC a Barcelona
Esquerra Republicana ha ratificat l’acord amb el PSOE per investir Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol el proper 7 de gener. La decisió s’ha pres aquest dijous a la tarda en una reunió del Consell Nacional, que ha rebut un 96,5 % dels suports. L’Executiva Nacional ampliada d’ERC va aprovar dilluns celebrar aquest consell després d’haver arribat al final de les negociacions amb el PSOE.

El pacte entre ERC i el PSOE

El pacte entre els dos partits preveu impulsar una taula de diàleg bilateral entre el govern català i l’espanyol, 15 dies després de la investidura, així com ratificar els acords que s’hi assoleixin amb una consulta a la ciutadania. ERC ha remarcat que “totes les parts aportaran amb llibertat de continguts les seves propostes detallades sobre el futur de Catalunya. I es valoraran, debatran i argumentaran les posicions respecte de cada proposta”.

Torra avisa Aragonès que el govern no assumeix el pacte

El Consell Nacional dels republicans arriba després que s’hagi produït una reunió entre el president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident del govern, Pere Aragonès, sobre l’acord dels republicans amb els socialistes. A la trobada, Torra ha traslladat a Aragonès que el govern “no assumeix” el pacte ERC-PSOE i ha defensat que és el president qui ha de “gestionar i validar qualsevol acord amb l’Estat”.