Els grups d’ERC i Junts per Catalunya han posat condicions a la proposta del govern municipal perquè l’àrea verda sigui de pagament per a tots els residents. La mesura s’emmarca en les negociacions que l’executiu d’Ada Colau manté amb l’oposició per poder aprovar el pressupost del 2020, en què es preveu una pujada d’impostos i taxes municipals per fer créixer la despesa i les inversions.

La portaveu de JxC, Elsa Artadi, ha dit que estan disposats a estudiar com queden les zones d’aparcament, però ha advertit de les limitacions que tenen ara els veïns per aparcar. “La situació no canviarà d’un dia per l’altre; necessitem seguir donant facilitats a la gent”, ha dit Artadi, que ha valorat que no tothom deixarà el vehicle privat per passar-se al transport públic.

Artadi ha explicat que el seu grup no ha rebut encara la proposta d’ordenances fiscals que es portarà a votació inicial en la Comissió d’Hisenda de dimarts vinent. Per això, ha anunciat que no hi votaran a favor i que, en tot cas, faran una reserva de vot fins al plenari. La portaveu de JxC ha reclamat “objectius i mesures clares” en la proposta fiscal per fer front a la contaminació.

ERC demana un estudi sobre aquestes àrees

Els republicans consideren que una pujada de l’àrea verda representa un impacte sobre els veïns i que abans de fer-ho cal tenir totes les dades possibles. Per això, demanen un estudi sobre la distribució actual de les àrees verda i blava que valori si cal ampliar-les a altres zones. També volen dades sobre l’ús i la progressió de la recaptació. “Quan tinguem la informació podrem estudiar i valorar la mesura amb totes les conseqüències”, apunta el regidor Max Zañartu.