Junts per Catalunya vol que l’Ajuntament de Barcelona negociï amb el Ministeri de Defensa el traspàs de la caserna del Bruc al consistori per destinar l’espai a habitatge per a joves, pisos socials i equipaments. La proposta s’ha debatut aquest dijous en el ple del districte de les Corts, i s’ha aprovat amb els vots a favor de JxC, ERC i BComú.

La portaveu de JxC a l’Ajuntament, Elsa Artadi, ha dit que es tracta d'”una reclamació històrica”. “És una reminiscència de fa gairebé 100 anys, quan l’Exèrcit es trobava dins la ciutat; ara no té sentit”, ha afirmat. Artadi ha dit que l’espai està envoltat de campus universitaris i el Supercomputing Center i que cal destinar els terrenys a “l’economia del segle XXI”. Per això, ha reclamat al PSC que no permeti que l’Exèrcit “bloquegi” aquest espai.

La reclamació de la caserna del Bruc per part del consistori ve de lluny. El 2007 l’Ajuntament de l’aleshores alcalde Jordi Hereu ja va demanar-ne el traspàs, però el Ministeri de Defensa s’hi va oposar. El 2011, ho va demanar Iniciativa i el govern de Xavier Trias també va intentar-ho.

Bou (PP): “No permetrem que s’expulsi els militars”

El líder del PP a l’Ajuntament, Josep Bou, ha rebutjat la proposta de Junts per Catalunya. “No permetrem que el separatisme expulsi els militars del Bruc”, ha sentenciat. En un comunicat, Bou ha qualificat d’electoralista i oportunista la petició de JxC: “demostra l’obsessió del separatisme d’eliminar tot el que impliqui la paraula Espanya”.