El pressupost del 2023 de l’Ajuntament de Barcelona no té encara el vot favorable de cap partit de l’oposició. Els comptes s’han d’aprovar definitivament en el ple del 23 de desembre i dos dies abans es farà una comissió extraordinària d’Economia per tractar el tema. ERC ja ha avançat que si hi ha poc marge de negociació no hi donarà el vistiplau, mentre que Junts està pendent de la resposta que doni el govern municipal a les al·legacions.

ERC reclama marge pressupostari per negociar

ERC, que ha estat clau per a l’aprovació dels darrers pressupostos, ha vinculat el seu vot favorable a l’aprovació dels comptes de la Generalitat, segons ha dit el portaveu adjunt dels republicans, Jordi Coronas, perquè això “també assegura els ingressos municipals”. Precisament, aquest dilluns el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha demanat que els comptes de Barcelona no siguin moneda de canvi.

A més, reclama que es deixi marge per a la negociació. “Si això han de ser rampoines, francament, no valdrà la pena entrar en cap negociació”, ha dit Coronas, que s’ha queixat que pràcticament totes les partides estan tancades. “No és cap drama prorrogar els pressupostos a Barcelona”, ha conclòs.

Junts demana al govern que entomi canvis

Junts està pendent de la resposta del govern a les al·legacions presentades al pressupost. Per ara han fet dues reunions i no les reprendran fins que no passin les comissions municipals d’aquest dimarts i dimecres. “Veurem quina és la capacitat d’entomar canvis del govern Colau-Collboni, no podem avançar res més fins que tornem a seure i veiem quina distància ens separa”, ha dit el portaveu del Grup Municipal de Junts, Jordi Martí i Galbis.

Precisament, Junts va anunciar el mes passat que obria el diàleg pressupostari a Barcelona tot i les posicions allunyades. De fet, Martí ha remarcat que parteixen del no però “no hem volgut deixar de ser útils a la ciutadania”.