El grup de Junts a l’Ajuntament de Barcelona ha obert el diàleg amb el govern municipal (BComú i PSC) per al pressupost del 2023. “Estem en ple diàleg, no diria negociació”, ha apuntat el portaveu Jordi Martí i Galbis, que ha explicat que la setmana passada van fer dues reunions amb l’executiu municipal. Com també va fer ERC, Junts es va abstenir en la votació inicial dels comptes, que s’han d’aprovar definitivament en el ple del 23 de desembre.

Jordi Martí ha justificat l’abstenció per “l’interès en dialogar” i aportar propostes “amb l’esperança que al segon semestre del 2023 el puguem executar nosaltres” —després de les eleccions municipals del 2023—. Junts té previst entregar un document al govern amb les prioritats que volen fixar al pressupost, tot i que el portaveu admet que “partim de posicions molt llunyanes”. “No té cap prioritat que coincideixi amb les nostres, però seguirem parlant”, ha afegit.

Les prioritats que volen incorporar

Entre les prioritats que Junts demanarà incloure al pressupost hi ha un pla de xoc social que consideren que no apareix en els números que es van presentar. Però en l’àmbit en què més oposició ha fet el grup és l’urbanisme. Junts admet que no comparteix el tramvia per la Diagonal, la secció de la nova via Laietana o les cinc fases en què s’ha previst la reforma de la Rambla. I reclamaran avançar en el cobriment de la ronda de Dalt.