JOAN RIDAO, secretari general d'ERC "Parteix de la preocupació, de la inquietud, de la dificultat de les eleccions municipals de Barcelona a la vista de l'atomització del mapa polític. I per tant Esquerra ha de fer una reflexió de si vol obrir-se, si vol sumar, si vol adderir-se a noves energies i nous projectes. Però evidentment no hem fet cap opció concreta i per tant, des d'aquest punt de vista la direcció del partit no ha decidit res."

Segons ha confirmat un dels portaveus d’ERC, Ignasi Lorente, la direcció del partit pensa en Joan Manuel Tresserras per mirar de fer el “rellançament” del partit després dels mals resultats de les eleccions al Parlament de Catalunya.  L’encàrrec s’haurà de sotmetre a la votació del Consell Nacional, que se celebrarà el 18 de desembre.

Els eixos de treball del conseller, passarien per mirar d’obrir el partit a col·lectius que no són independentistes, i aprofitar la celebració del 80 aniversari del partit, que se celebrarà el proper mes de març.

ERC, tercera força municipal de Catalunya

Amb quasi 200 alcaldes i més de 1500 regidors, ERC es manté com a tercera força del municipalisme català, només superada per CiU i el PSC. La voluntat del partit és refer-se de la derrota de les autonòmiques i recuperar bona part dels votants que es van decantar per altres opcions, principalment CiU, SI i R.cat.