JOSÉ MONTILLA, president en funcions de la Generalitat "Això no ha anat bé. Qui és el responsable? Tots, segurament tots però jo més que ningú.(...) Jo he comès no un error, sinó diversos errors. (...) Segurament hauria d'haver pres determinades decisions per reforçar la cohesió i el lideratge dintre el govern."

Montilla ha assumit responsabilitats i ha dit que la derrota socialista “no té una única raó”. Preguntat per quin ha estat el seu principal error,  Montilla ha apuntat el fet de no haver pres determinades decisions per “reforçar el lideratge i la cohesió dintre del Govern”. També creu que hauria d’haver millorat la comunicació.

Tot i que ha evitatbuscar fora les raons dels resultats del PSC, Montilla ha dit que a més dels errors propis també hi ha hagut altres motius i ha citat el context internacional de crisi, la “desafecció fruit de la negociació del sistema de finançament” i “l’espada de Damocles” que va significar l’espera per la sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut.