El Grup Municipal d’ERC ha denunciat aquest dimecres que el cas del bloc de Tarragona —que es va convertir en un edifici pràcticament d’ús turístic després que el propietari aprofités una escletxa legal— no és únic a Barcelona. Afirmen que mentre el PEUAT va estar suspès pel TSJC, a la ciutat es van concedir 774 llicències turístiques. Elisenda Alamany ha criticat que això posa en risc l’estil de vida de la ciutat i que es tracta d’un “escàndol que l’actual govern ha amagat i que no hi ha posat remei”.

Alamany ha afirmat que ERC marcarà el pas del nou govern, després que “els comuns hagin tirat la tovallola”. Critica que els de Colau “regalessin els vots a canvi de res” i que no demanessin, per exemple, blindar la regidora d’Habitatge.

Maragall reclama una ordenança de pisos turístics

El president del Grup Municipal d’ERC, Ernest Maragall, creu que en el cas del bloc del carrer de Tarragona “es va pecar de desídia” i s’ha preguntat si el senyor Collboni va ser espectador indiferent o interessat del que va succeir. Creu que ara el nou govern de Barcelona està demostrant que va a la deriva, “obrint la porta als hotels de luxe i aigualint les polítiques d’habitatge“.

El líder republicà ha demanat a l’executiu municipal que doni les dades exactes de quantes llicències turístiques es van concedir durant la suspensió i que aprovi una ordenança de regulació de pisos turístics. També reclama que vetlli perquè el govern central no demori ni un dia la posada en marxa de la nova llei d’habitatge.