Tot i que ja fa mesos que es va donar a conèixer a quines entitats i personalitats es faria entrega de les Medalles d’Honor de Barcelona el 2022, no ha estat fins a aquest dimecres que se n’ha fet l’acte d’entrega, que ha presidit l’alcaldessa, Ada Colau. La cerimònia ha estat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha fet entrega de les 25 medalles que es van acordar al plenari municipal del juliol.

La Medalla d’Honor de Barcelona és un guardó que l’Ajuntament de Barcelona va instaurar l’any 1997 per distingir persones i entitats amb motiu de les seves virtuts i valors cívics envers la ciutat. Entre els guardonats d’aquest any hi ha la vedet del Paral·lel Emília Giménez Giménez, coneguda com La Maña, la feminista Empar Pineda, el cirurgià Pedro Clarós, l’escriptor i expert en ajuda humanitària Jordi Raich i SOS Racisme.

La Maña posa ritme de rumba a l’acte

Tot i que el protocol preveia que, dels premiats, només prengués la paraula el president de SOS Racisme, un dels moments més distesos de l’acte ha estat quan La Maña ha demanat permís a l’alcaldessa per agafar el micròfon. En fer-ho s’ha felicitat pel reconeixement que aquesta medalla representa pel music hall barceloní. “Ja som cultura!“, ha exclamat i s’ha posat a cantar la rumba “Barcelona és poderosa”.