(EFE / Redacció) El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona ha demanat començar com més aviat millor els tràmits administratius per poder mantenir el pavelló d’Itàlia de Fira de Barcelona i destinar-lo a usos esportius per al barri del Poble-sec, com es va prometre el mandat passat. La petició l’ha feta pública el regidor republicà Jordi Castellana en un fil a les xarxes.

La petició d’ERC respon a la informació que va avançar la regidora de Sants-Montjuïc, Raquel Gil, durant el consell de barri de la Font de la Guatlla de dilluns, en què explicava que el pavelló està construït en un terreny qualificat de zona verda, fet que impedeix de construir-hi o reformar l’equipament per convertir-lo en equipament esportiu com estava previst, i que el districte havia començat un expedient d’enderroc.  

Donar respostes a la manca d’equipaments esportius al Poble-sec

Castellana ha explicat que el 2022, el govern de l’alcaldessa Ada Cola (BComú-PSC) ja va prometre que aquest espai seria per a ús esportiu de les entitats del Poble-sec, “un barri amb una manca molt gran d’equipaments que impedeixen a les entitats treballar amb normalitat” i que, el març del 2023, “dos mesos abans de les eleccions municipals”, va convocar una jornada de portes obertes per celebrar el futur equipament esportiu del barri.

El regidor republicà ha apuntat que “PSC-Comuns han promès un equipament a centenars de persones que formen part d’equips d’esport base i amateur que no en podran gaudir“, i ha subratllat que “si Barcelona és sinònim d’esport és per aquestes entitats, i tenim el deure d’ajudar-les a poder fer tan bé com sigui possible la seva tasca”.