La primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha celebrat la normativa catalana que posa condicions a l’obertura de pisos turístics. Hores després que el govern català hagi anunciat el fre als allotjaments turístics, Bonet ha assegurat que la normativa “va en la bona línia per regular i restringir l’activitat” i que servirà perquè Barcelona pugui garantir que “el màxim nombre d’habitatges es destinen a habitatge i no a altres usos”.

Barcelona no es pot permetre tenir 10.000 habitatges que no serveixin a l’ús d’habitatge”
Laia Bonet, primera tinenta d’alcaldia

La número dos del govern Collboni ha explicat que ara l’Ajuntament haurà d’estudiar “l’aterratge de la normativa en l’àmbit de la ciutat” i veure quin impacte tindrà “en el curt, el mitjà i el llarg termini”. Laia Bonet ha aplaudit que les llicències que hauran de donar els ajuntaments als propietaris de pisos turístics tinguin un límit temporal de cinc anys: “Era molt difícil d’entendre que poguessin ser indefinides”.

Els comuns recorden que van impulsar la mesura

Qui també ha celebrat l’anunci del govern de la Generalitat és la regidora de Barcelona en Comú, Janet Sanz, que va ser tinenta d’alcaldia d’Urbanisme en els dos governs municipals d’Ada Colau. Sanz ha recordat que van ser els comuns els que van impulsar la regulació catalana dels pisos turístics i ha aplaudit que arribi el nou marc normatiu: “Necessitem que els pisos es posin a servei dels veïns a un preu assequible.”

La regidora també ha alertat que l’existència dels pisos turístics “juga a la contra” de l’accés a l’habitatge en determinades zones “perquè fan apujar el preu dels habitatges” i ha confiat que bona part dels 10.000 pisos turístics que té Barcelona retornin al mercat de lloguer per als barcelonins. “No podem normalitzar que en un mateix edifici on viuen veïns hi hagi pisos turístics”, ha sentenciat Janet Sanz.