El líder municipal d’ERC, Alfred Bosh, ha assegurat que estan a favor de la modificació pressupostària “perquè tot el que hem plantejat ha estat inclòs”. Bosch ha afegit que es tracta d’un “acord de ciutat” i que d’aquesta manera ERC dóna “oportunitats al govern perquè tiri endavant Barcelona”. Considera que s’han pactat inversions que “desperten il·lusió” i ha assegurat, sobre la possible entrada al govern, que “hem de començar a parlar a partir de dilluns i si s’aprova la modificació obrirem portes i finestres per parlar d’altres qüestions”. Bosch ha afegit sobre un possible tripartit a l’Ajuntament que es tracta “d’un model del passat” i que ara, mirant al futur, busquen altres “fórmules de canvi”.

L’’acord suposa introduir millores d’un impacte econòmic de 35,9 milions d’euros i inclou partides per fer arribar el metro a la Zona Franca, per a la construcció de nous equipaments a la Model, l’Eixample i la Trinitat Vella i per millorar escoles i centres educatius.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha agraït el suport dels republicans i ha afirmat que “ho tenim ben orientat” per poder aprovar en el plenari l’ampliació pressupostària. Colau s’ha mostrat satisfeta per l’acord i ha destacat la importància de “dialogar per aconseguir objectius de ciutat”.

Per al plenari extraordinari de dilluns, el govern municipal només disposa d’aquest suport dels republicans, ja que tant el PSC com la CUP van reservar el sentit del vot en espera de com acabin les negociacions amb el govern, ja que s’haurà de garantir el suport d’aquests partits en els propers dies. Colau ha anunciat aquest dijous que han acceptat les al·legacions del PSC i que continuen les converses amb la CUP, que ha de fer una consulta interna per decidir el sentit del seu vot. En la darrera Comissió d’Economia C’s també va fer reserva de vot mentre que CiU i PP hi van votar en contra.