La número dos de Junts per Catalunya (JxC) a Barcelona, Elsa Artadi, ha dit que batallaran per guanyar les eleccions municipals del 26 de maig i fer alcalde el candidat Joaquim Forn. Ara bé, ha admès que si hi ha “interferències de la justícia”, ella assumirà aquesta tasca. “Estic preparada per fer el relleu”, ha afirmat Artadi, en cas que la justícia no permeti a Forn ser alcalde o si hi ha “una sentència injusta” del judici del procés.

En el primer acte des que va anunciar que serà la número dos a la llista de JxC, Elsa Artadi ha dit que Forn no és partidari d’endarrerir la investidura. “No estarem vuit mesos per formar govern”, ha afirmat la número dos. Artadi ha explicat que té “tot el sentit” per a Barcelona que un empresonat pel procés sigui candidat i que Forn hauria de sortir absolt del judici.

Forn: “És un projecte col·lectiu”

En l’acte, Artadi ha estat acompanyada de la número tres de la llista, Neus Munté, i de la parella de Joaquim Forn, Laura Masvidal, que ha llegit una carta que el candidat ha escrit des de la presó de Soto del Real. “La proposta de canvi que encapçalo no és personal, és un projecte col·lectiu”, diu a la carta, en què Forn destaca que Artadi és “preparació, capacitat de treball, solvència i modernitat”.

En l’escrit, el candidat apunta que properament s’anunciaran més incorporacions a la llista. En aquest sentit, Artadi ha explicat que s’està treballant perquè hi sigui també Ferran Mascarell. “Seria molt benvingut”, ha afirmat. Dels regidors actuals a l’Ajuntament, Munté ha explicat en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0, que hi haurà Jordi Martí i Francina Vila.