El número tres de la candidatura Valls BCN 2019 a les eleccions municipals, Celestino Corbacho, ha dit aquest dilluns que s’ho pensaria dues vegades abans de governar amb Vox: “Prefereixo ser a l’oposició“. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘bàsics‘, en què ha puntualitzat que Manuel Valls “mai no serà alcalde si per ser-ho ho ha de fer amb els independentistes o amb Vox”.

Sobre els resultats a les municipals, Corbacho ha pronosticat un resultat obert. Ha dit que “les eleccions ja no es guanyen com jo les guanyava a l’Hospitalet”. És per això que ha dibuixat possibles aliances amb formacions constitucionalistes, i més concretament amb el seu antic partit: el PSC. Així, l’exalcalde de l’Hospitalet ha explicat que, si la seva és la llista més votada, espera que “Collboni s’uneixi a la candidatura de Valls” a l’hora de formar un pacte de govern.

Amb Cs, però sense abraçar-s’hi

Tot i presentar-se a una llista per Barcelona, amb suport de Ciutadans, Corbacho ha dit que “no militaré a Cs“. Ara bé, sí que ha obert la porta a participar públicament de l’agenda dels taronges. L’exministre socialista durant la presidència de Zapatero ha explicat que “no m’incomoda que Cs em demani de participar en els seus actes“, tot i que ha matisat que “això no vol dir que estigui sotmès a la seva disciplina”.

Tot i aquest viratge, Corbacho també s’ha referit a la relació amb el PSC i amb alguns dels seus dirigents més destacats. Així, ha explicat que “no tinc cap animadversió pel PSC” tot i que “molt hauria de canviar el PSC perquè tornés a ser hegemònic”, ha reblat.

Neutralitzar l’espai públic

Celestino Corbacho ha aplaudit la decisió de la Junta Electoral Central d’obligar a retirar dels edificis de la Generalitat estelades i llaços de color groc. En aquest sentit, ha anat més enllà i ha demanat que l’Ajuntament faci el mateix perquè, ha dit, “ha de ser neutral en la seva exposició” d’idees. Ha afegit que “no estic d’acord amb la simbologia de part”.