La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, seguirà al govern almenys una setmana més, abans de centrar-se en Barcelona com a número dos de Joaquim Forn en la llista de JxC. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que s’ha fet a Vielha, Artadi ha dit que el president de la Generalitat, Quim Torra, ja treballa en la remodelació del govern i que s’intentarà fer de forma simultània el relleu a Presidència i el de la consellera de Cultura, Laura Borràs, número dos de JxC al Congrés.

En el cas de Borràs, Artadi ha dit que, per llei, la titular de Cultura ha d’abandonar el govern el 24 de març com a molt tard si vol ser candidata a les eleccions generals del 28 d’abril. “Tindria sentit fer tots dos relleus alhora”, ha afirmat Artadi, que ha explicat que encara s’ha de tancar amb el president. Tot i això, la consellera ha puntualitzat que en el seu cas no té aquesta restricció temporal. “Intentarem fer els relleus de manera àgil i eficient”, ha afegit Artadi, que ha dit que si no es poden fer alhora, es faran per separat.

La segona remodelació en cinc mesos

La sortida de Borràs i Artadi del govern serà la segona remodelació de govern de Quim Torra en cinc mesos. El novembre del 2018, Alfred Bosch va substituir Ernest Maragall, que va deixar Acció Exterior per ser candidat d’ERC a l’alcaldia.