Imatge del Verdum

Qui diu que els joves són passen de tot? ‘El matí de Barcelona‘ convida aquest dimarts quatre joves per escoltar les motivacions que els han dut a convertir-se en activistes socials i polítics de causes tan diverses com el canvi climàtic, els drets dels animals, l’abolició de la monarquia o el feminisme. El programa entrevista també aquest dimarts a Neus Munté per parlar de les novetats de la llista de Junts per Catalunya de cara a  les eleccions municipals del 26 de maig.


Joves: activistes i compromesos

El ‘Hashtag Barcelona‘ conversa aquest dimarts amb quatre joves activistes i socialment compromesos amb aquestes causes: el canvi climàtic, la defensa dels drets dels animals, l’abolició de la monarquia i el feminisme. En parlem amb:

Segueix el debat en directe aquí, de dilluns a dijous, de 9h a 10h:


Novetats en la llista de Junts per Catalunya

La consellera de Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, serà la número dos de la llista, que encapçala Joaquim Forn, processat per l’1-O. Finalment, Neus Munté, la guanyadora de les primàries del PDeCAT, serà la número 3 i, tal com ha explicat al programa, estan treballant per incorporar altres noms, com Ferran Mascarell, Jordi Martí i Francina Vila:


Crítiques dels observadors a Marchena

Els observadors de la International Trial Watch (ITW) creuen que el jutge Manuel Marchena ha permès la banalització de la violència de la policia i consideren que la seva actitud pot posar en dubte el dret d’un judici just, previst en l’article 6 del Conveni Europeu de Drets Humans. En parlem amb Robert Sabata

, portaveu d’ITW:


L’actualitat a les xarxes

Zidane torna al Reial Madrid i ho fa per la porta gran de la mofa i befa a les xarxes. A més, Twitter recorda l’11-M, del que molts encara volen treure’n rèdit polític. Sobre el Judici, Unipost va fer soroll, però hi va haver altres moments televisius més virals. Ens ho explica el Toni Noguera:


La fonoteca

El Nil Via recupera alguns dels documents sonors més destacats de la història de la fàbrica de SEAT de la Zona Franca:


Us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: