Un cop ja confirmats tots els candidats a les eleccions municipals del 26 de maig, els partits comencen a definir les llistes, amb atenció especial als números dos. Aquestes posicions estan ocupades majoritàriament per dones tenint en compte que entre els partits amb representació a l’Ajuntament només hi ha dues candidates: Ada Colau (BComú) i Anna Saliente (CUP). La resta són candidatures liderades per homes, que majoritàriament situen en el número dos una dona.

Les últimes a confirmar-se han estat Elsa Artadi com a número dos de la llista de JxC, que encapçalarà Joaquim Forn. En el cas de la plataforma de Manuel Valls, la segona posició l’ocuparà María Luz Guilarte, diputada de Cs al Parlament. Ernest Maragall (ERC) no té encara decidit el número dos, però és segur que serà una dona, igual que en la llista del PSC, que liderarà Jaume Collboni, que aposta per una candidatura cremallera. Josep Bou (PP) no té número dos i no és clar si serà un home o una dona.

Colau i Saliente, les úniques candidates

En el cas de BComú, Ada Colau ja va presentar els primers llocs de la llista, en què ha situat el comissionat de Cultura actual, Joan Subirats, com a número dos. La CUP va ser l’últim partit que va confirmar el cap de llista, però en la presentació d’Anna Saliente es van anunciar ja els vuit primers llocs de la candidatura. En el número dos hi haurà Jordi Magrinyà, fins ara cap de premsa de la formació a l’Ajuntament.

L’avançament de les eleccions generals ha fet que, en alguns casos, es retardi la presentació de les llistes a les municipals i que, en canvi, altres partits hagin accelerat qui acompanyarà cada candidat a l’alcaldia. Més enllà dels partits amb representació a l’Ajuntament, la llista de Jordi Graupera també té una dona de número dos: l’advocada Maria Vila.