El candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha assegurat que si guanya les eleccions municipals del 26-M plantejarà un govern de concentració amb tots els partits menys la CUP i Vox, si aquesta formació entra a l’Ajuntament de Barcelona. En una entrevista a ‘El Periódico’, Collboni ha dit que aquesta opció “garanteix la governabilitat de la ciutat” i és una alternativa a un pacte entre Ada Colau (BComú) i els partits independentistes.

El líder socialista busca amb aquest govern de concentració “una majoria centrada, progressista i d’esquerres” que blindi la ciutat de “la inestabilitat” del procés sobiranista. “No vull que a l’Ajuntament li passi el mateix que a la Generalitat”, ha afirmat. La proposta, però, ha rebut la crítica contundent de l’alcaldessa i també del candidat d’ERC, Ernest Maragall.


En una piulada a Twitter, Ada Colau ha dit que és “molt preocupant” que Collboni s’ofereixi per governar amb Cs, el PP i el PDeCAT. “Aquesta deriva cap a la dreta és una mala notícia per a Barcelona i les polítiques progressistes”, diu Colau en el tuit. Collboni li ha replicat la piulada: “Vas trencar un govern d’esquerres per posar la ciutat en mans de l’independentisme”. El candidat del PSC afegeix que lidera una alternativa d’esquerres no independentista amb acords amplis que garanteixin “l’estabilitat i la governabilitat”.

Maragall: “És impossible entrar en aquesta lògica”

El candidat d’ERC a l’alcaldia, Ernest Maragall, ha dit que amb aquesta proposta Collboni busca “blanquejar el tripartit del 155” i que mentre el PSC estigui alienat amb el que va significar l’aplicació d’aquest article “és impossible entrar en aquesta lògica”. Per Maragall, Collboni només pot governar amb les forces que “han destruït la Constitució” i reitera que no pactarà amb un PSC “domesticat, subordinat i autorenunciat”.