Les comissions dels 23 carrers que es guarneixen durant les festes de Gràcia 2022 estan fent l’últim esprint per tenir-ho tot a punt. Els guarniments van prenent forma i veïns i turistes ja els comencen a fotografiar.

Tot i que la calor que estem patint darrerament a Barcelona està fent la guitza a les comissions, asseguren que ho tindran tot a punt per al dia 15 d’agost. “Aquest any estem suant la gota negra. Això fa que molta gent no vingui a treballar als matins, però fem un esprint a la tarda i ens allarguem fins a la nit”, ha explicat a betevé la Susanna Font, de la comissió del carrer de Verdi.

Asseguren que aquests darrers dies pràcticament no dormen, però que estan emocionats i contents. “Això ja va prenent forma, es comença a veure l’esforç de tots aquests dies”, diu la Joana Garcia, responsable del guarniment del carrer de la Perla.

“Estem pagant el gel a preu d’or”

Les comissions també estan fent mans i mànigues per aconseguir un dels productes estrella d’aquest estiu: el gel. Expliquen que fa dies que parlen amb diversos proveïdors per mirar d’abastir-se per tota la setmana. “Som gent amb recursos i si aquests dies hem d’arribar a casa i fer bosses de gel per portar-los cada dia a casa, doncs tocarà fer-ho”, afegeix la Joana Garcia.

Asseguren, a més a més, que “l’estan pagant a preu d’or”, i que això va fent que de mica en mica es redueixi la caixa. “El que guanyem ho destinem al guarniment de l’any vinent.” Amb tot, diuen que no apujaran els preus de les consumicions.

Guarniments a Gràcia