L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha posat a plorar després de ser escridassada i xiulada al pregó de les festes de Gràcia. Un cop Jordi Cuixart ha finalitzat la lectura del text, Colau ha volgut dirigir unes paraules als barcelonins i ha estat en aquest moment en què la gent que s’aplegava a la plaça de la Vila l’ha escridassat i xiulat.

“Deixeu-me dir unes poques paraules d’agraïment”, ha dit l’alcaldessa en l’inici del seu discurs que, en ser interrompuda, ha intentat continuar: “Seré molt breu”. Davant el xivarri a la plaça, i la impossibilitat de prosseguir, Ada Colau ha defensat que “crec que la democràcia i la festa major és llibertat d’expressió, respecte i escolta“.

El pregoner, Jordi Cuixart, ha intentat ajudar Colau i s’ha dirigit als ciutadans que s’aplegaven a la plaça: “Això va de lluites compartides, de sumar”, i ha volgut “demanar una cosa” als barcelonins: “Escoltar és el que no vol fer Espanya amb nosaltres perquè té por de la paraula” i ha continuat: “L’Ada, el Ferran [Mascarell], la Carla [Carbonell], l’Eloi [Badia] i jo formem part d’un mateix poble”.