Des d’aquest dissabte, 13 d’agost i fins al 21 d’agost, el refugi antiaeri de la plaça del Diamant està obert al públic, coincidint amb les Festes de Gràcia 2022. Les visites estan programades pel Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis i consisteixen en una visita guiada d’una hora.

Aquest és un dels més de 90 refugis que hi havia al barri per protegir la població durant els bombardejos de la Guerra Civil. A més, és un dels més grans dels 1.300 que va arribar a haver-n’hi repartits per diferents punts de la ciutat.

Festes de Gràcia 2022: Programa, concerts, activitats i tot el que n’has de saber

Canvi d’horari per visitar el refugi antiaeri

Fins ara, l’horari d’obertura estava limitat a les 11 h dels diumenges, però aquests dies les visites es podran fer de forma ininterrompuda de 17.30 a 21.30 h i cal inscripció prèvia per accedir-hi. Es podrà veure de forma individual, per un preu de 3 euros, o bé en grup, sempre que l’integrin, almenys, 20 persones.

Els interessats tenen l’oportunitat de comprar les entrades a la taula habilitada pel Taller d’Història de Gràcia a la mateixa plaça del Diamant. Un altre monument històric de Gràcia que romandrà obert durant les Festes és la torre del Rellotge, que ofereix una vista panoràmica de la Vila.