La número dos del Grup Municipal d’ERC, Elisenda Alamany, ha afirmat que l’actual líder, Ernest Maragall, no esgotarà el mandat fins al 2027 a l’Ajuntament de Barcelona i que serà ella qui liderarà el grup quan ell marxi. Així ho ha dit en una roda de premsa aquest divendres al matí, on ha defensat que el grup ha d’obrir una “nova etapa” després dels resultats de les eleccions del 28-M. L’afirmació d’Alamany és una revelació que mai ha dit en públic Maragall.

“Ell ja ho ha expressat: no estarà aquests quatre anys, de la mateixa manera que el senyor Trias tampoc i jo crec que la senyora Colau tampoc“, ha dit Alamany. Assegura que “és natural i cau pel seu propi pes” que Ernest Maragall deixarà el consistori abans del 2027 i ha aprofitat per destacar la seva figura: “Es mereix un reconeixement. És la primera vegada que un líder d’ERC guanya les eleccions a Barcelona i per tant haurem de veure com fer aquest relleu”.

Ell [Maragall] ha dit que no seguirà i les regnes del grup municipal les agafarà la següent persona que estava a la llista, que en aquest cas soc jo.””
Elisenda Alamany, portaveu del Grup Municipal d’ERC

Fins ara, Maragall no ha dit mai obertament que deixaria el consistori abans de finalitzar el mandat. Sí que ha donat a entendre en diverses entrevistes que no serà candidat a les eleccions municipals del 2027, però sempre ha esquivat la pregunta sobre quan marxarà el consistori.

Una “nova etapa” a ERC

Elisenda Alamany ha pronunciat aquestes paraules preguntada per la nova direcció d’ERC a Barcelona, en què dues candidatures van quedar molt ajustades en la votació de la militància. En aquesta línia, la portaveu a l’Ajuntament defensa que caldrà obrir una “nova etapa” amb relleus després dels resultats d’ERC a les eleccions municipals del 2023, quan va passar de 10 a 5 regidors després de guanyar els comicis el 2019.

Per tot plegat, Alamany ha dit que cal “prendre decisions” per “estar preparats per al 2027”. La número dos de Maragall ha afirmat que en aquest mandat, Esquerra ha de canviar l’estratègia d’oposició respecte el mandat anterior (en què ERC era el soci preferent de Colau i Collboni). “No regalarem vots a ningú, hem après la lliçó”, ha sentenciat Alamany, que ha afegit que no volen ser la crossa de PSC ni comuns.

“Collboni més a prop de fer govern amb Trias”

Després de l’acord entre Xavier Trias i el govern de Jaume Collboni per aprovar la taxa de terrasses, Elisenda Alamany ha lamentat que “qui guanya és el Gremi de Restauració” i que Collboni “està girant a la dreta amb receptes del passat”. Per això, creu que l’alcalde està “més a prop de formar govern amb Trias que no pas de fer polítiques d’esquerres”.