GABRIEL COLOMÉ, regidor del PSC "Hem assistit sorpresos a les rodes de premsa del nou alcalde portaveu de la ciutat, que es diu Alberto Fernández Díaz. I el felicito. Perquè com deien els romans avui Barcelona té un alcalde 'de facto'." XAVIER MULLERAS, regidor del PP "En temps d'emergència social és hora de deixar de banda els colors polítics, és hora de posar-se a treballar pel que realment importa, que és Barcelona." JOAQUIM MESTRE, regidor d'ICV-EUiA "Qui governa Barcelona? Qui decideix de veritat a Barcelona? És el PP. I això és cada vegada més clar i és més evident, per a nosaltres i per a la ciutadania." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'ERC+Dcat+Rcat "Vostès en comptes de pensar en la ciutat han pensat en els interessos partidistes de la coalició que governa i del PP." SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Aquí hi ha hagut una negociació com en qualsevol govern en minoria que necessita tirar endavant no només en el pressupost sinó en tot allò que necessita tirar endavant pel bé de la ciutat."

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha justificat l’acord perquè garanteix un equilibri territorial de les inversions. Recasens també ha apel·lat a la responsabilitat de l’oposició perquè en pocs mesos s’obrirà de nou la negociació pel pressupost de 2014. El PP, amb qui el govern ha pactat les inversions, ha definit la seva actuació com un acte de “responsabilitat política i ciutadana”.

Des del PSC, el regidor Gabriel Colomé ha assegurat que el PP “governa la ciutat” i ha qualificat “d’alcalde ‘de facto'” el president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, pels últims anuncis d’acords que ha fet. Joaquim Mestre, d’ICV-EUiA, s’ha preguntat qui governa a la ciutat. “És el PP, cada dia està més clar”, ha sentenciat. Jordi Portabella, d’Unitat per Barcelona, ha acusat el govern de pensar més en els interessos del PP que de la ciutat. El republicà ha justificat l’abstenció perquè algunes de les inversions les va proposar el seu partit i ha anunciat un control estricte perquè es compleixin.