La reforma de la Diagonal és una de les actuacions més vistoses que han pactat el PP i el govern municipal en el segon paquet d'inversions. Voreres més amples, carril bici segregat i mantenir el trànsit a la calçada central. Aquest any es destinaran 400.000 euros per redactar el projecte, però CiU i PP han acordat una inversió total de 17 milions i mig d'euros fins a 2015. Després d'una setmana intensa d'altres anuncis d'inversions, Alberto Fernández Díaz ha tancat avui el serial amb tot el segon paquet ja definit. Han estat dos mesos de negociacions amb el govern que el líder del PP ha qualificat de serioses i compromeses. L'acord permet donar sortida a 93 milions, que se sumen als 103 que els dos partits ja van pactar el mes de març. La partida més gran d'aquest segon paquet se l'emporta l'urbanisme de barri, amb accions a l'illa del Guinardó o la plaça de la Gardunya. La rehabilitació de barris i equipaments és l'altra gran partida de l'acord. La segueixen la inversió en seguretat i mobilitat, i la destinada a equipaments socials, educatius i esportius. Les accions per a ocupació i mercats sumen gairebé 8 milions més. Les grans artèries de ciutat, com la Diagonal, tenen poc més d'un milió assignat, però hi ha diners pactats per als propers anys que engreixen la partida. ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Ja no hi ha pretextes, aquesta paràlisi de Barcelona en projectes cabdals de ciutat, ara el govern ja no té cap excusa per mantenir-la". Aquest segon paquet d'inversions s'aprovarà de forma inicial aquesta setmana mateix en una comissió d'Economia extraordinària. El vistiplau definitiu podria arribar al ple del mes de juny.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha estat l’encarregat d’anunciar l’acord, després d’haver-ne desgranat ja en dies anteriors algunes de les partides. Pel líder del PP, el pacte d’inversions fa que el govern municipal “ja no tingui excuses per tirar endavant projectes”.

L’urbanisme de barri, amb 51,52 milions d’euros, és la partida més gran de l’acord, i inclou actuacions a la plaça de la Gardunya o l’illa del Guinardó entre d’altres. També hi ha assignada una partida d’11,84 milions per a un Pla de manteniment integral de cada districte. El pacte garanteix una primera quantitat aquest 2013 per a la reforma de grans artèries com la Diagonal (0,4 M €), el passeig de Sant Joan (0,45 M €) o el passeig de la Zona Franca (0,30 M €).

L’acord s’aprovarà de forma inicial aquesta setmana en una Comissió d’Economia extraordinària. El vistiplau definitiu podria arribar al plenari del mes de juny. La sessió d’aquest divendres, 26 d’abril, aprovarà de forma definitiva el primer paquet d’inversions de 103 milions.