ARTUR MAS, president de la Generalitat "Tenim un gran potencial, ara retingut en part per manca d'instruments és per això que plantegem d'exercir el nostre dret a decidir, perquè volem que ens deixin tenir cura de la nostra rosa, sense més tuteles que les que nosaltres escollim." "Igualment, esquivarem millor les espines del present i guarirem millor les seves esgarrinxades si ho fem junts, si ho fem plegats. Són temps per viure'ls amb una gran unitat. Els grans processos que es planteja el nostre pais són els que calen prendre perquè els reclama una gran majoria de la societat catalana i són justos perquè es plantegen per beneficiar una gran majoria dels catalans i catalanes, els d'avui però també els de demà."

El president de la Generalitat ha assegurat que el procés que viu el país té el suport de la majoria dels catalans i ha fet una crida a la unitat, dins el seu discurs institucional.

La cerimònia eclesiàstica, oficiada a la capella del Palau de la Generalitat, ha durat poc més de mitja hora i hi han assistit representants dels governs català i espanyol. També els expresidents Pujol i Montilla. No hi ha anat cap representant del PSC, ni d’Iniciativa per Catalunya ni de la CUP.