La revisió del pla s’ha pogut fer gràcies al suport del PP. La nova norma també donarà via lliure a nous restaurants en zones no saturades com el barri de Sant Pere, el Portal de l’Àngel o el Raval nord. Fruit de l’acord amb el PP, el govern es compromet a fer un reglament per regular els apartaments turístics. També es preveu una nova limitació de distància per evitar la concentració d’un mateix tipus d’establiments.

L’oposició carrega contra l’acord

Els grups municipals de l’oposició han carregat contra l’acord CiU-PP, en considerar que “menysprea els ciutadans”, especialment els veïns de Ciutat Vella. El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha dit que l’acord dinamita totes les vies d’acord entre CiU i el PSC i es carrega el Pla d’actuació municipal. Martí considera “insòlita” la forma com Xavier Trias anuncia acords estratègics de ciutat des de la “invisibilitat” i converteix Alberto Fernández Díaz en “tinent d’alcalde portaveu de l’Ajuntament de Barcelona”.

El president del Grup Municipal d’UxB (ERC+Rcat+Dcat), Jordi Portabella, ha criticat que l’anunci de l’acord s’hagi fet coincidir amb la diada de Sant Jordi, una entesa que “no afavoreix nacionalment el país i la voluntat dels catalans i concentra les inversions allà on el PP té interessos electorals”.

Ricard Gomà ha denunciat l’opacitat en la presa de decisions d’un govern que, al seu parer, “només escolta els comerciants i hotelers de luxe”. El president del Grup Municipal d’ICV-EUiA considera que l’acord posa Ciutat Vella a disposició dels interessos lucratius del gran comerç.

En declaracions a BTV, Trias ha agraït públicament el suport del PP a l’hora de desbloquejar inversions.