El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat una inversió de 7,5 milions d’euros per reformar el tram pendent del passeig de Sant Joan, entre la plaça de Tetuan i la Diagonal. Es preveu que les obres s’iniciïn aquest setembre, es facin en tres etapes i s’enllesteixin el 2015. El projecte de remodelació seguirà el model de bulevard implantada a la part baixa del passeig.

La pinça CiU-PP ha permès desbloquejar un altre gran projecte pendent i reivindicat des de fa temps pels veïns: la segona fase de reforma del passeig de Sant Joan. La inversió destinada a reactivar la conversió en bulevard del tram central es durà a terme en tres exercicis: 446.000 euros aquest any per a la planificació i inici de les obres; 3,81 milions el que ve; i els 3,24 milions restants, el 2015.

La culminació del passeig de Sant Joan com a corredor verd es concretarà amb voreres més àmplies, doble plantació d’arbrat i zones ajardinades que inclouran espais infantils. A la calçada, un carril bus i un altre de circulació conviuran amb el carril bici que ja hi ha al centre. Segons Fernández Díaz, la reforma “enfortirà l’activitat econòmica”.

L’acord entre el govern municipal i els populars també ha permès destinar 4,4 milions d’euros a l’Edifici Transformadors, del carrer d’Ausiàs March. Des de finals de 2008, l’immoble es troba en desús i el projecte preveu convertir-lo en un casal per a la gent gran del Fort Pienc. El pressupost també es distribuirà al llarg de tres anys. L’actuació es completa amb la recuperació de dos interiors d’illa a la Dreta de l’Eixample:  el de Clotilde Cerdà, que s’ampliarà, i el d’Anaïs Napoleón, de nova creació.