La pinça CiU-PP ha permès desbloquejar un altre gran projecte pendent i reivindicat des de fa temps pels veïns: la segona fase de reforma del passeig de Sant Joan. La inversió destinada a reactivar la conversió en bulevard del tram central es durà a terme en tres exercicis: 446.000 euros aquest any per a la planificació i inici de les obres; 3,81 milions el que ve; i els 3,24 milions restants, el 2015.

La culminació del passeig de Sant Joan com a corredor verd es concretarà amb voreres més àmplies, doble plantació d’arbrat i zones ajardinades que inclouran espais infantils. A la calçada, un carril bus i un altre de circulació conviuran amb el carril bici que ja hi ha al centre. Segons Fernández Díaz, la reforma “enfortirà l’activitat econòmica”.

L’acord entre el govern municipal i els populars també ha permès destinar 4,4 milions d’euros a l’Edifici Transformadors, del carrer d’Ausiàs March. Des de finals de 2008, l’immoble es troba en desús i el projecte preveu convertir-lo en un casal per a la gent gran del Fort Pienc. El pressupost també es distribuirà al llarg de tres anys. L’actuació es completa amb la recuperació de dos interiors d’illa a la Dreta de l’Eixample:  el de Clotilde Cerdà, que s’ampliarà, i el d’Anaïs Napoleón, de nova creació.