El líder del PSC a l’Ajuntament, Jordi Martí, ha anunciat que presentaran el recurs en els propers dies, però que esperen que l’alcalde, Xavier Trias, reaccioni i deixi sense efecte el conveni, tal com ja li va demanar l’oposició en bloc en una Comissió d’Economia extraordinària, el 8 de maig.

En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, de BTV, Martí ha explicat que no és partidari de judicialitzar la vida política, però que els fets l’han obligat a prendre aquesta decisió. “Espero que no calguin més contenciosos, però no ho descarto”, ha dit Martí, tot assenyalant que encara que el govern reconegui que el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament és de 225 milions d’euros, creu que hi ha un deute “no declarat de coses que paga l’Ajuntament”.

El procés sobiranista i les primàries del PSC

El president del Grup Municipal del PSC ha dit que no dóna suport a la campanya que ha engegat l’alcaldessa socialista de l’Hospitalet de Llobregat contra la indepenència, i s’ha mostrat novament ferm defensor del dret a decidir. “Espanya té un problema gruixut i cal preguntar als catalans com volem que sigui el país en el futur. Quan hi hagi la consulta sobre la taula ja veurem quina posició és la definitiva”. Martí, que s’ha definit no independentista, però tampoc antiindependentista, ha demanat al PSOE i al resta de forces polítiques de l’Estat que facin “un gest”. “Espanya ha de moure fitxa”.

Sobre les primàries obertes del PSC per escollir el candidat a l’alcaldia, Martí ha encoratjat els possibles aspirants a fer el pas i presentar-se per discutir sobre la ciutat. El líder municipal del PSC s’ha mostrat convençut que el 2015 les esquerres sumaran majoria i espera que els socialistes puguin seguir sent la força majoritària d’aquesta banda de l’arc polític.