En una entrevista a ‘Les notícies de les 10’, de BTV, Alberto Fernández Díaz ha assegurat que l’acord d’inversions amb el govern de CiU no és cap indici per a un pacte pressupostari. “El pacte d’inversions és només una part de la despesa”, ha matisat. El líder del PP ha instat l’alcalde a presentar el pressupost per a 2014 el proper mes de setembre perquè els grups de l’oposició el puguin estudiar. Malgrat tot ja ha aventurat la posició que tindran: “No veig factible aquest acord. No ha canviat res”.

El dirigent popular ha admès coincidències amb el govern de Trias quan defensa un canvi de model de ciutat respecte al que plantejaven governs anteriors. Però ha parlat també de discrepàncies en aspectes com el pla d’immigració, la “supeditació” a la Generalitat o la “deriva independentista”. “Barcelona és una ciutat oberta. Ens pregunten si volem que sigui una capital d’estat? M’agradaria que fóssim una capital com Nova York, on tothom hi va perquè està orgullosa de la ciutat”.

Ordenança del civisme més estricta

Alberto Fernández Díaz ha anunciat que proposarà al govern una reforma de l’ordenança del civisme per ser més estrictes en casos com el nudisme. “Volem normes clares. La Guàrdia Urbana, per aplicar-les, i un govern a qui no li tremola el pols, per fer-les complir”. El líder del PP creu que l’avís previ sense multa de la Guàrdia Urbana a les persones que van sense roba pel carrer és una pèrdua d’eficàcia. Fernández Díaz també vol que es persegueixi el “botellón” com una ocupació irregular de la via pública que molesta els veïns i que no es tingui en compte, com diu que passa ara, el tipus d’envàs que es fa servir.

En la mateixa entrevista, el president del Grup Municipal del PP ha confirmat que donaran suport al govern per convertir l’antiga clínica Quirón en una residència per a la gent gran. “No podem tenir edificis públics buits a Barcelona. Donem-li un ús social a la Quirón”, ha destacat.