Janet Sanz ha dit que el govern treballarà “sempre” per garantir la defensa del comerç de proximitat, però ha reconegut que davant aquest pla d’ampliació comercial de Diagonal Mar “la norma diu que no hi podem fer més”. La tinenta d’alcalde es referia a un últim informe de Secretaria Municipal, d’aquest dijous al vespre, on es recollia que plantejar la denegació d’aquest projecte al plenari “seria contrari a dret”.

Raimond Blasi (Grup Demòcrata), Koldo Blanco (Cs) i Alberto Fernández (PP) han coincidit en criticar l’actitud del govern en aquest afer i l’han acusat de “fregar la prevaricació i la mala fe” per buscar un mecanisme per frenar el pla que s’ha vist que no era possible perquè tenia tots els informes tècnics i jurídics requerits.

ERC, que en comissió es va sumar al rebuig al pla al costat del govern, ha carregat també contra l’actitud de l’executiu, a qui ha acusat de ser “l’únic responsable” que el pla tiri endavant. “Si haguessin encertat d’entrada, ara podríem denegar”, ha dit Coronas, que ha recordat que va ser l’equip de Colau qui va permetre la tramitació inicial del pla.

Des de la CUP, María José Lecha ha dit que els centres comercials són “un model a combatre” i que per això eren partidaris de la denegació d’aquest pla. “El govern s’ha agenollat al poder”, ha etzibat Lecha a l’executiu. En la votació, el Grup Demòcrata, Cs, ERC i el PP s’han abstingut. Fernández Díaz ha insistit a remarcar al final del debat que el pla s’acabarà aprovant per silenci administratiu, una fórmula que el govern ha dit sempre que volia evitar.