El regidor de Demòcrates de Catalunya ha recordat que amb data 20 de desembre la Secretaria General de l’Ajuntament va emetre un informe sol·licitat per CiU que avalava que no hi havia inconvenient al canvi de nom però si aquest canvi “era subscrit per la totalitat del grup”. Una condició que, amb el vot contrari d’Ardanuy, no s’ha complert. Per això ha anunciat que presentarà un recurs de reposició contra la decisió.

El Grup Municipal de CiU va comunicar aquest dijous a l’Ajuntament de Barcelona, en una carta adreçada a l’alcaldessa, Ada Colau, que ha acordat canviar la seva denominació a Grup Municipal Demòcrata (PDECat-Unió-Demòcrates). En el text es pot llegir que la nova nomenclatura neix “amb voluntat inclusiva i no implica cap canvi en la representació atribuïda als seus president, portaveu i portaveu adjunta.”

L’acord s’ha adoptat amb nou vots a favor i un en contra, dels 10 integrants del grup, en una reunió ordinària de la formació que es va celebrar aquest dimecres, 22 de febrer del 2017.