Un informe amb diversos indicadors socioeconòmics serà la base del debat, en què el govern posarà en valor diversos acords institucionals amb la Generalitat (L10, Model o tarifes del transport públic), en espera dels fruits que puguin donar els contactes pendents amb el Govern espanyol, com ara la reunió encara sense data amb Soraya Sáenz de Santamaría, amb qui Colau vol abordar, entre d’altres, el finançament del transport públic o l’estació de la Sagrera.

Pel que fa a les relacions amb l’oposició, els primers mesos de l’executiu BComú-PSC van distanciar els socis preferents de les esquerres, amb el rebuig frontal al PAM, les ordenances fiscals o el pressupost. Però en l’últim mes, el govern ha aplicat la geometria variable, de la qual era partidari el PSC, i ha aconseguit pactar amb ERC el pla d’allotjaments turístics mentre que amb CiU i Cs ha tirat endavant el pla d’habitatge.

Des de CiU, però, el portaveu Joaquim Forn fa un balanç negatiu de la gestió municipal i creu que “ara s’està pitjor que fa un any”. Carina Mejías (Cs) veu una ciutat “amb el fre de mà posat”, i Alberto Fernández (PP) descriu Ada Colau com “l’alcaldessa de Barcelona comunista” perquè actua de forma “autoritària”.

Jordi Coronas (ERC) ha criticat que el govern agrupi en un sol dia aquest debat i l’informe de la síndica. “Sembla que es vulguin agrupar temes incòmodes per al govern”, ha dit, mentre que María José Lecha (CUP) creu que l’horari escollit “és molt indicatiu de les rebaixes del govern en participació”.