Pere Almeda ha assegurat que la nova formació política, fundada diumenge arran de la unió de Nova Esquerra Catalana i Moviment Catalunya, representa la tradició del socialisme catalanista i que, tot i tenir una bona relació amb partits com Esquerra Republicana (ERC), “ha d’existir de forma autònoma”. Tanmateix, Almeda ha insistit que la voluntat d’aquesta nova formació és trobar espais conjunts entre les altres forces progressistes.

El portaveu de MES ha explicat que ja estan presents a més de 200 municipis i que Barcelona “té molt a veure amb el projecte”. En aquest sentit, ha defensat que la formació “té una idea molt clara del model de ciutat i de barris” pel que fa als serveis públics i la cohesió ciutadana. Almeda ha reconegut la trajectòria i l’experiència de Jordi Martí, exlíder del grup socialista a l’Ajuntament, en àmbit barceloní, tot i que ha afirmat que “també hi ha altres noms”. Pel que fa a la no annexió, de moment, del partit de Joan Ignasi Elena, Almeda ha deixat la porta oberta a futurs acords.

El Moviment d’Esquerres farà una altra trobada al gener, que servirà per “elaborar el discurs polític i el programa del partit”, de la qual està previst que surtin també els noms que lideraran els projectes d’aquesta formació per a les eleccions municipals de maig.