El punt de l’ordre del dia per nomenar els auditors de la societat privada municipal Foment de Ciutat, SA havia de ser un simple tràmit, però el regidor del Grup Municipal del PP, Xavier Mulleras ha retret a la tinenta d’alcalde d’Economia, Sònia Recasens, que “en 20 anys han canviat els alcaldes de la ciutat, els presidents de la Generalitat, els presidents del Govern espanyol, fins i tot el rei, però no han canviat els auditors de l’Ajuntament”.

Recasens ha recordat a Mulleras, que seu al seu costat al Saló de la Reina Regent, que l’adjudicació dels auditors per als comptes de l’Ajuntament i de totes les societats municipals per als anys 2012, 2013 i 2014 es va resoldre després d’un concurs públic ara fa dos anys. Aleshores, l’empresa Foment de Ciutat no era de titularitat pública completament i ara que aquesta condició ha canviat, s’han hagut de ratificar les consultories PricewaterhouseCoopers Auditors i Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria perquè n’auditin també els comptes.

PrincewaterhouseCoopers Auditors i Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria són els auditors de capçalera des de fa anys de l’Ajuntament. La seva tasca consisteix a revisar i contrastar els comptes de l’Ajuntament i de totes les societats municipals. Això inclou analitzar la situació financera de l’Ajuntament quan acaba l’any, com s’han liquidat els pressupostos i quins recursos s’han obtingut, per exemple.

Xavier Mulleras ha recordat al plenari que la unió temporal d’empreses que formen PricewaterhouseCoopers Auditors i Gabinet Tècnic d’Auditoria i Consultoria era l’encarregada d’auditar els comptes anuals de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana abans que esclatés el cas Palau.

Totes dues societats van signar els informes financers anuals del Consorci del Fòrum de les Cultures 2004 entre 1999 i 2003. La Sindicatura de Comptes va revisar la documentació del consorci el mes de juliol passat, però no va poder analitzar les auditories fetes ja que els auditors van comunicar que havien destruït els papers de treball d’aquells exercicis. La normativa obliga els auditors a conservar la documentació a partir de la qual s’elaboren les auditories durant cinc anys.