SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "El deute de l'Ajuntament de Barcelona envers la Generalitat de Catalunya està absolutament dimensionat, absolutament sota control. I qui vulgui fer creure el contrari i explicar el contrari, allà la responsabilitat de cadascú, però en tot cas no estarà malmetent aquest govern sinó el que estarà és malmenten la imatge i la credibilitat de la ciutat de Barcelona".

El govern municipal ha presentat aquesta tarda un informe sobre el deute global de la Generalitat amb Barcelona. A 30 d’abril era de 225,3 milions d’euros. La xifra gairebé no s’ha mogut des del desembre de l’any passat, quan el deute era de 226,9 milions. Tot i que la Generalitat ha retornat una part dels diners, també ha generat nou deute i això ha fet variar poc la xifra. L’oposició s’ha negat a debatre l’informe perquè el govern no vol crear una comissió específica sobre el deute, tal com es va aprovar per majoria en el darrer ple. El govern ha fet una crida a la responsabilitat i ha dit que el deute no posa en perill la solvència de l’Ajuntament.

El PSC ha anunciat que portarà al plenari del mes de juny la mateixa proposta per crear una comissió de seguiment del deute, però que ho farà entrar dins la part executiva de l’ordre del dia i no a la part d’impuls i control. D’aquesta manera, els socialistes volen forçar que si la proposta rep el suport majoritari del ple, el govern es vegi obligat a crear la comissió.